site logo

Ako znížiť tlak na tlakovom čističi

Túžbu znížiť tlak vysokotlakového čističa je možné v zásade rozdeliť na dve riešenia. Prvým je vypustenie tlaku vo výstupnom potrubí, aby sa dosiahol účinok zníženia tlaku dýzy.

Druhým riešením je zníženie tlaku znížením otáčok hnacieho motora vysokotlakového čističa.

V súčasnosti väčšina vysokotlakových čističov používa prvé riešenie. Na hlave čerpadla stroja je nainštalovaný regulačný ventil tlaku, ktorý je možné nastaviť otáčaním regulačného ventilu tlaku. Výhodou tohto prístupu je jednoduchá štruktúra a nízke náklady, nastaviteľný rozsah je veľký. Nevýhoda je však tiež evidentná, to znamená, že motor vždy beží vysokou rýchlosťou, ktorá spotrebuje viac elektriny. Okrem toho, pretože gombík na nastavenie tlaku na hlave čerpadla je čisto mechanická konštrukcia a obsahuje mnoho častí, nefunguje správne. Rýchlosť je relatívne vysoká.

Na úpravu tlaku zmenou otáčok motora je potrebné nainštalovať sériu riadiacich modulov, ako sú meniče. Výhodou tohto prístupu je, že môže ušetriť spotrebu energie a chrániť čerpadlo ako celok. Nevýhodou je, že náklady budú byť oveľa vyšší.

Môžete si vybrať riešenie, ktoré vám vyhovuje, podľa vašich potrieb. Môžete nás kedykoľvek kontaktovať, aby ste sa dozvedeli viac o striekacích systémoch, vysokotlakových čističoch, dýzach a získali najnižšiu cenovú ponuku.